mszp.hu | Belföld, Gazdaság
2022. január 19. 22:03

A Fidesz rárobbantotta a szegénységet az országra, az embereknek nincs pénzük vásárolni – az Egységben Magyarországért csökkenteni fogja az adókat és az árakat!

A Fidesz rárobbantotta a szegénységet az országra, az embereknek nincs pénzük vásárolni – az Egységben Magyarországért csökkenteni fogja az adókat és az árakat!
A Fidesz rárobbantotta a szegénységet Magyarországra: ezt igazolja, hogy a magyarok a második legszegényebbek az Európai Unióban az Eurostat legfrissebb kimutatása szerint. Nálunk kevesebbet csak a bolgár háztartások fogyasztanak, mivel a magyar embereknek nincs pénzük, mert a Fidesz-kormány csapágyasra adóztatja őket. A Fidesz több mint harmincféle új adót tett az emberek nyakába 2010 óta!

A TÁRKI tavalyi felmérése szerint a magyarok háromnegyede az uniós szegénységi küszöb alatt él, a dolgozói szegénység 2010 és 2017 között csaknem megduplázódott, az egyszülős családok szegénységi aránya 2018 és 2020 között 21,6 százalékról 28,2 százalékra emelkedett, a 65 év felettiek szegénységi aránya pedig 11 év alatt több mint a háromszorosára nőtt!

Az MSZP szerint több pénz kell az embereknek, és nem csak a választások előtt, hanem az év minden napján! Ezért a 2022 tavaszi kormányváltás után javasoljuk a minimálbér adójának csökkentését és azt, hogy az alapvető élelmiszerek áfája csupán 5 százalék legyen. Ezen kívül duplájára akarjuk emelni a családi pótlékot és kezdeményezzük az alacsony nyugdíjak felzárkóztatását. Ezért, aki kevesebb adót és több pénzt szeretne, szavazzon az Egységben Magyarországért jelöltjeire!

MSZP
Bővebb információ: Korózs Lajos, a Népjóléti bizottság elnöke

Kapcsolódó párttagok