mszp.hu | Belföld | Oktatás
2021. november 02. 12:05

A Fidesz semmilyen döntést se hozzon a népszavazás előtt a Fudan Egyetemmel kapcsolatban!

Úgy tűnik, hogy a Fidesz nem lassít Fudan-ügyben, ugyanis miután kitömte közel 14 milliárd forint értékű közvagyonnal az egyetemhez tartozó vagyonkezelő alapítványt, most már megkezdte a testület fideszes káderekkel való feltöltését is.

Ugyanakkor emlékeztetjük a kormányt, hogy az NVB átengedte Karácsony Gergely Fudan Egyetemre vonatkozó népszavazási kérdését és remélhetőleg a Kúria sem fog akadályt gördíteni a referendum elé, és így a magyarok dönthetnek arról, hogy mit akarnak: egy gigantikus hitelből megépülő kínai elitegyetemet, vagy a mintegy 10 ezer vidéki diák lakhatását biztosító Diákvárost.

A Fidesz szándéka világos, be akarja biztosítani magának a Diákvárostól ellopott területet, amelyre azonban a fiataloknak, elsősorban a vidékieknek nagy szüksége van. Éppen ezért kell rákényszeríteni a kormányt a Fudan-törvény visszavonására!

Az MSZP felszólítja a Fideszt, hogy a népszavazás előtt ne hozzon semmilyen döntést a Fudan Egyetemmel kapcsolatban, ugyanis a magyar emberek fognak dönteni a Fudan sorsáról, nem az Orbán-kormány!

MSZP