2012. március 24. 10:30

A Fidesz sötét oldala I. – Újra holding...

Halmi József és Dr. Legény Zsolt, megyei alelnökök sajtótájékoztató sorozatot indítanak a Fidesz sötét oldalának bemutatására tényekkel alátámasztva, jelentették ki tegnapi sajtótájékoztatójukon.  Azt szeretnénk bebizonyítani, hogy a Fidesz 8 év kormányzásunk alatt kiabált ránk mindent, a tisztesség és a becsület logóját maguk felé helyezve, ma pedig tetteik, azt igazolják, hogy mindenki más gazember rajtuk kívül. Azt szeretnénk alátámasztani, hogy mióta kormányoznak, minden, amit tesznek, sok közpénzbe kerül, kibújnak a felelősség alól, és mást  beszélnek ellenzékben, mint amit kormányon képesek megvalósítani.

Március 15-én részt vettem a megyei ünnepségen, mondta Halmi József. A Fidesz arról híres, hogy mennyire nemzetpárti. Seszták Oszkár, megyei elnök ünnepi beszédében az országot mégis „bóvlinak” nevezte. Felháborodtunk, mi "hazaárulók", - mert mi azok vagyunk az ő szemükben – azon, hogy a magyar nemzetet egy kormányzó párt országgyűlési képviselője bóvlinak nevez. Nem ismeri a fogalmakat. Az hogy minket egy hitelminősítő bóvli kategóriába sorol, azzal nem az országot sorolta be, hanem az ország kormányának gazdasági tevékenységét. Visszautasítjuk azt, hogy bárki a Magyarországon élő embereket bóvlinak nevezze.

Folytatódik a holding ügy...
 
A Kelet-Magyarország napilap címlapján is szerepel, hogy a vezérigazgató előzetes letartóztatását meghosszabbították 2 hónappal. Felmerült más bűncselekmények gyanúja is, pl. az asszisztensét alkalmazottként és megbízási szerződéssel is foglalkoztatta. A közgyűlésen kaptunk egy bizottsági vizsgálati anyagot, ami megvizsgálta ezeket a szerződéseket, és azt mondta, hogy minden rendben van a holdingnál. Egy ilyen szakmai bizottság, aki megvizsgálta a szerződéseket ezt hogy nem vette észre.
Az elnök úr 2011 júniusa környékén hozott egy döntést, hogy magához vonja a gazdasági és személyi ügyeket és közben van olyan nyomozati tény, - amely megjelenik a törvényszék sajtósának a sajtónyilatkozatában és az újságokban is, - hogy vannak ügyek, ami ez idő után tehető.

A bizottság megvizsgálta, a kormánypárti többség elfogadta, kijelentették, hogy a holding nagyszerűen működik, és helyrehozták még azokat a hibákat is, melyet az előző kórház okozott.

„Magára hagyták a vezérigazgató urat!” Miközben azok a politikusok, akik feleltek a holdingért tulajdonosként, tulajdonos képviselőként, azok mossák kezeiket. Mióta megtörtént a letartóztatás a közgyűlés elnöke, a tulajdonos képviselője,  a megyei önkormányzat részéről Seszták Oszkár semmilyen nyilatkozatot nem tett holding ügyben.

A holding ügy nem csak a Kiss Zoltán ügye, a holding ügy a fenntartó ügye is. Ha a fenntartó következetesen megköveteli a törvények betartását, akkor a holding nem kerülhetett volna ilyen helyzetbe. Nem volt kontroll a holding felett.