2012. augusztus 10. 10:51

A Fidesz spórol: az azori-szigeteki kiruccanást az állam fizette?

A feltételezés szerint a kormánypárti politikusok, a munkatársaik, és talán barátaik is közpénzből utaztak ki a festői szépségű tengerpartra.

Egyelőre nem tudhatjuk lesz-e gyanúsítás ebben a felháborító ügyben, ám a történet – amennyiben igaz – sajnos beleillik a narancspárt luxuskormányzásának eddig megismert módszereibe.

Miközben négymillió magyar él a szegénységi küszöb alatt, családok ezrei éheznek, vállalkozások sanyarognak a gombamódra szaporodó adók alatt, addig a Fidesz vidám nemtörődömséggel készül luxusóvodákba segíteni saját oligarcháinak csemetéit, milliárdokból épít parlamenti magánhadsereget, két kézzel szórja a pénzt a minisztériumi hivatalok bútoraira, súlyos milliókat költ politikai komisszár-tanácsadókra.

Úgy tűnik, a Fidesz úgy kezeli az államkasszát, mintha a saját pénztárcája lenne: még emlékszünk a duplán felvett költségtérítésekre, a felesleges állami autóbeszerzésekre, vagy a közbeszerzések közgépesítésére.

Az MSZP csak remélni tudja, hogy az azori-szigeteki kiruccanásról nem bizonyosodik be, hogy újabb közpénzlenyúlásról van szó, egyben felszólítjuk az érintett fideszes képviselőket valamint Orbán Viktort, a párt elnökét, minél előbb tisztázza az ügyet, hogy ne a bűnügyi hírekből kell megtudjuk a szomorú valóságot!

Török Zsolt,
az MSZP szóvivője