mszp.hu | Belföld
2019. november 05. 19:31

A Fidesz sunyi módon nyerészkedik a nyugdíjasokon!

A Fidesz sunyi módon nyerészkedik a nyugdíjasokon!
A Fidesz-kormány szándékosan nyerészkedik a nyugdíjasokon, amikor rendszeresen alultervezi az inflációt és erre hivatkozva év elején csak kisebb nyugdíjemelést ad. Ezt ugyan most év végén korrigálják, de a tény ettől még tény marad: Orbánék 10 hónapon át használják a nyugdíjasok pénzét úgy, hogy ezért semmilyen ellentételezést nem adnak!
Ráadásul a mostani, 0,7 százalékos kiegészítő emelés egyáltalán nem fedezi az élelmiszerek átlagosan 5,1 százalékos drágulását! Ezt minden nyugdíjas a saját zsebén is érezheti, amikor lemegy a boltba bevásárolni.
 
A Fidesz szegényebbé tette a nyugdíjasokat, ezt már a Központi Statisztikai Hivatal számai is bizonyítják: eszerint a nyugdíjas jövedelmi szegénység 2010 óta több mint a duplájára nőtt: 4,6 százalékról 10 százalékra!
 
Mi baloldaliak tudjuk, hogy mit kell majd tennünk: olyan nyugdíjszámítás kell, ami követi a gazdasági növekedést, valamint a bérek és az árak változásait! Nem szabad tovább tiltani a nyugdíj melletti munkavégzést! Vissza kell adni a rokkantnyugdíjasok ellátását és kedvezményeit és emelni kell a nyugdíjminimumot is!
 
Az MSZP javaslatcsomagja a nyugdíjasok megbecsülésének és az idősek szociális biztonságának megteremtéséről ott van a Parlament előtt. Tudjuk, hogy a Fidesz ezt nem fogja támogatni, de ha az emberek mellénk állnak, velük együtt elég erősek leszünk ahhoz, hogy mindezt véghezvigyük!
 
MSZP
 
Bővebb információ: Gurmai Zita, frakcióvezető-helyettes

Kapcsolódó párttagok