mszp.hu | Belföld | Oktatás Önkormányzat
2019. október 10. 14:39

A Fidesz szájkosarat tenne a tanárokra azért, hogy ne beszélhessenek a fizetéseikről

A Fidesz már azt is meg akarja tiltani a tanároknak, hogy a fizetésükről beszéljenek, mert nem akarja, hogy a közvélemény széles körben szembesüljön a megalázó bérekkel. Szerencsére van, akiket nem hallgattathat el vagy fenyegethet meg, így az Európai Bizottság jelentéséből megtudhatjuk, hogy mit akar annyira eltitkolni az Orbán-kormány.
Magyarországon a legmagasabb végzettségű, pályakezdő tanár bruttó fizetése 211 982 forint, miközben Németországban a kezdő pedagógusok 1 580 112 forintra számíthatnak.

A Fidesz megint erőből politizál, jogsértő módon akarja némaságra kötelezni a tanárokat ahelyett, hogy a megalázóan alacsony béreket felemelné.

Vasutasok, rendőrök, tűzoltók, pedagógusok, egészségügyi, szociális és hivatali dolgozók, a versenyszféra munkásai mind egy emberként követelik a tisztességes bért, a normális munkakörülményeket, de a kormány sunnyog, hallgat, mellébeszél, hazudozik.  Amivel csak azt fogják elérni, hogy 2020-ra a magyar bérből és fizetésből élők havi járandósága éri majd a legkevesebbet az Európai Unióban.

Az MSZP ezért egyetért a szakszervezetek béremelésre vonatkozó követelésével, és továbbra is támogatja a magyar dolgozók jogos követeléseit, a kollektív szakszervezeti és bérharcukat.

2019. október 13-án erről is véleményt mondhatunk, és üzenhetünk a Fidesz rendszerének: szabad városokból újjá fogjuk építeni a dolgozó embereket is megbecsülő szabad Magyarországot.

MSZP