kisalfold.hu | Belföld | Sopron
2015. január 19. 15:43

A Fidesz számára Sopron nem is létezik

Mi soproniak még csak tiltakozni sem tudunk az útdíj ellen, hiszen olyan utunk sincs, amiért fizetni kellene - mondta Németh Imre.

A mi városunk, a hűség városa a Fidesz számára nincs. Mi soproniak még csak tiltakozni sem tudunk az útdíj ellen, hiszen olyan utunk sincs, amiért fizetni kellene - mondta el pénteki sajtótájékoztatóján Németh Imre, az MSZP helyi elnökségi tagja.

Így folytatta: Ezt onnét tudjuk, hogy a nemezetiutdij.hu oldalon a megyei matrica érvényességet bemutató térképen Sopron városa egyáltalán nincs feltüntetve. Ez először is rendkívül megalázó minden soproni számára. Soha nem fordult még elő, hogy egy kormányzat egy egész várost leradírozzon a térképről.

Persze lehet erre mondani, hogy technikai hiba történt. De sajnos ez nem így van. Sopron fideszes kiradírozása nem véletlen. Ugyanerről a térképről ugyanis azt is lehet leolvasni, hogy a fő közlekedési útvonalak a régióban Győr-Hegyeshalom, valamint a Csorna-Szombathely felé tartanak.

Világosan látszik, hogy a Fidesz elzárja Sopront a Fidesz a fő közlekedési utaktól, elzárják a gazdasági fejlődéstől. Ez a térkép és Sopron városának fideszes kiradírozása nyílt beismerése  annak, hogy a régóta ígérgetett Csorna-Sopron közti kétszer kétsávos útból semmi sem lesz.

Ez ellen párthovatartozástól függetlenül minden soproninak tiltakoznia kell!

"Nem hagyhatjuk, hogy a Fidesz-kormány lassú gazdasági halálra ítélje ezt a várost! Sopron fideszes elsorvasztása nem baloldali vagy jobboldali ügy! Ez ellen egységesen kell fellépnünk!"

- Sokan emlékezhetünk: a pártállami időkben, 1989 előtt szögesdrót és a határsáv zárta el Sopront a fejlődéstől. Most, 2015 elején a Fidesz-kormány akarja elszigetelni Sopront. 

Mostanra már kiderült: Firtl Mátyás nem képes arra, hogy megvédje Sopron érdekeit. A legutóbb 2014. december 8-án a parlamentben feltett kérdésére érdemi és hiteles választ nem is kapott. Lehet, hogy Firtl Mátyásnak nincs baja azzal, ha a saját pártja, a Fidesz leradírozza Sopront a térképről. De mi, akik valóban szeretjük ezt a várost, ezt nem fogjuk hagyni.

Mi azt mondjuk: Sopronnak a térség logisztikai központjává kell válnia - tette hozzá Németh Imre.

Hiába a vasútvonalak fejlesztése észak-déli irányba, ha az áruforgalmat a közutakon Szombathely, illetve Hegyeshalom felé terelik!

Mi soproniak azt követeljük, hogy az eredeti elképzelések szerint 2018-ig valósuljon meg a Csorna-Sopron-országhatár útfejlesztés. Ez a határidő már így is jócskán csúszik, hiszen ezek a tervek már szerepeltek a Győr-Moson-Sopron megye közúthálózat fejlesztési terve 2004-2015 című anyagban. Ma már autóznunk kellene a gyorsforgalmi úton Budapest felé. 

- Felszólítom tehát Sopron város vezetését, Fodor Tamás polgármestert és Firtl Mátyás országgyűlési képviselőt, hogy minden tegyenek meg a gyorsforgalmi út 2018-ig történő befejezéséért. De ne csak beszéljenek. Mert ígéretekből már tele van a soproniak padlása.

Ide tettek kellenek. Ha pedig Fodor Tamás és Firtl Mátyás nem tudja elérni, hogy Sopron ismét felkerüljön az ország téképére, azzal azt bizonyítják, hogy alkalmatlanok az általuk betöltött posztra - zárta Németh Imre.