mszp.hu | Belföld
2020. szeptember 14. 12:41

A Fidesz százmilliárdokat osztogat az oligarcháknak miközben a magyarok a munkanélküliségtől rettegnek

A Fidesz százmilliárdokat osztogat az oligarcháknak miközben a magyarok a munkanélküliségtől rettegnek
A GKI Gazdaságkutató Zrt. felmérése szerint a magyarok egyre jobban félnek a munkanélküliségtől, ami sajnálatos módon nem meglepő mivel millióknak romlik az élethelyzete.

Az Orbán-kormány elkésett és szűkmarkú intézkedései miatt ugyanis csúcsot döntött a magyar gazdaság visszaesése, elszabadult az infláció, 400 ezren vannak munka nélkül, 200 ezer család pedig semmilyen ellátást nem kap. Magyarország a szociális válság felé halad.

Mindez az egyenes következménye annak, hogy a Fidesz válságkezelés címén csak az oligarcháinak a zsebét tömi, miközben a nehéz helyzetbe került munkavállalókat cserben hagyja.

Meg kell akadályozni a megélhetési válság elmélyülését, ezért az MSZP elkészítette az emberek védelmét szolgáló ötpontos védelmi csomagját.

Az MSZP azt javasolja, hogy a kormányzat 80%-ban vállalja át a munkavállalók bérét! Növeljék meg a munkanélküli ellátás összegét minimum nettó havi 100 ezer forintra és hosszabbítsák meg az idejét 3-ról 9 hónapra!

Meg kell emelni a nyugdíjakat 6,5%-kal a svájci indexálás szerint, fel kell zárkóztatni az alacsony nyugdíjakat, és nyugdíjkiegészítést kell adni a nyugdíjasoknak most!

A kormány duplázza meg a családi pótlékot, továbbá csökkentse a gáz, a távfűtés és a villamos energia árát úgy, hogy a kisfogyasztóknál nagyobb kedvezmény maradjon!

Mindezek mellett pedig ingyenessé kell tenni a teszteket, mert a magyar családok nem tudják megfizetni a két vizsgálat árát, mint ahogy nem bírják a munkából való két hét kiesés terhét sem.

Itt az ideje, hogy a kormány végre a magyar családok megmentésével és a magyar munkavállalók helyzetének javításával foglalkozzon!  

MSZP

Bővebb információ: Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke

Kapcsolódó párttagok