mszp.hu | Belföld | Pénzügy
2021. augusztus 04. 10:59

A Fidesz szegénységben tartja Magyarországot!

A magyar jövedelmek semmit sem közelítettek az EU átlagához az elmúlt 15 évben! A Tárki legfrissebb tanulmánya szerint a kelet-európai országok közeledtek a nyugati életszínvonalhoz, kivéve Magyarországot.

Mi, a lassan 11 éve tartó fideszes kormányzással, oda jutottunk, hogy a magyarok Háromnegyede uniós szinten szegénynek számít! Ezt tette Orbán Viktor és a Fidesz az országgal!

A magyar emberek ennél sokkal többet érdemelnek! Ezért akarja az MSZP-Párbeszéd szövetség felzárkóztatni a fizetéseket és a nyugdíjakat! Mert már Deák Ferenc is megmondta: „Nem az a boldog ország, ahol legtöbb a gazdag ember, hanem az, hol legkevesebb szegény ember vagyon.” Ezért akarjuk adómentessé tenni a minimálbért, mert a minimumból már nem szabad elvenni! Ezért akarjuk sávos adójóváírással növelni mindenkinek a fizetését, aki a mediánbérnél, vagyis 321 ezer forintnál kevesebbet keres! Ezért akarunk igazságos nyugdíjrendszert, amely a nyugdíjemelésbe nem csak az inflációt, hanem a fizetések növekedését is beleszámítja!

A magyar emberek sokat és jól dolgoznak – de a Fidesz nem adja oda azt a bért és azt a nyugdíjat, ami nekik jár! A fizetéseket agyonadóztatják, a nyugdíjasokat pedig becsapják! Az előválasztás egyik legnagyobb tétje az, hogy hányan szavaznak az MSZP-Párbeszéd szövetség jelöltjeire, akik a több fizetés és több nyugdíj programját képviselik. Az önök szavazata dönti el, hogy a terveinkből valóság lehet-e! Álljanak mellénk, adjanak felhatalmazást nekünk és mi jobb hellyé tesszük Magyarországot!