mszp.hu | Belföld
2022. február 21. 15:59

A Fidesz szerint a korrupción ért Völnernek jár a többmilliós végkielégítés

A Fidesz nyíltan felvállalta egy csúszópénzek elfogadásával vádolt társuk, Völner Pál további támogatását.

Az Igazságügyi bizottság hétfői ülésén ugyanis a kormánypárti képviselők nemet mondtak az MSZP javaslatára, amely lehetővé tette volna, hogy azon politikai felsővezetők, akikkel szemben büntetőügyekben eljárást indítanak a hatóságok, ne részesülhessenek semmilyen kifizetésben - se végkielégítésben, se a még meglévő szabadnapokért járó pénzbeli megváltásban - addig, amíg az ügyükben felmentő ítélet nem születik.

A Fidesz azonban nyilvánvalóvá tette, hogy továbbra is a korrupció oldalán áll és egyetlen bűnözőt sem hagy az út szélén.

Az MSZP szerint Völner Pált nem lehet 4 millió forintos végkielégítéssel jutalmazni azért, mert lemondott az államtitkári posztjáról miután lebukott. A korrupcióval szemben zéró tolerancia elvét kell követni tettekben is, nem csak szavakban, ahogyan azt a Fidesz teszi.

Bővebb információ:
Varga László,
országgyűlési képviselő, az Igazságügyi bizottság tagja

Koltai Imre emlékére

2022-10-01 13:05