mszp.hu | Belföld
2020. április 07. 15:52

A Fidesz szerint a szociális ágazat dolgozóinak nem jár semmi

A Fidesz szerint a szociális ágazat dolgozóinak nem jár semmi
Rétvári Bence államtitkár keddi válaszában egyértelművé tette, hogy a szociális ágazat dolgozói nem számíthatnak semmire a kormánytól.

Nem jár nekik az 500 ezer forintos egyszeri juttatás, sem a fizetésemelés, sem az utazási kedvezmény, sem az egyéni védőfelszerelés.
 
Ezzel a döntéssel magára hagyják azokat, akik az egészségügyi dolgozók mellett szintén az első vonalban harcolnak a koronavírus-járvány ellen, és a legkiszolgáltatottabb helyzetben lévőknek nyújtanak segítséget megalázóan alacsony bérért. Az otthonápolás, az idősek, vagy éppen a betegek gondozása rendkívüli erőfeszítéseket követelnek tőlük, éppen ezért kérés nélkül kellene támogatni az áldozatos munkájukat.
 
Most is arra lenne szükség, hogy Orbán Viktor rövid idő alatt megváltoztassa a véleményét, amire az elmúlt időszakban már több példa is volt. Hajtsa végre az MSZP azon javaslatát is, amelyben kezdettől az szerepelt, hogy a szociális ágazatban dolgozók is kapják meg a pluszjuttatást, a béremelést és a megfelelő védőfelszerelést.
 
A szociális ellátórendszer nagyon nehéz helyzetben van, azonban még kitart, de ezt a kitartást nem a kormánynak, hanem az ágazatban dolgozóknak köszönhetjük, akik ezért megérdemlik a megbecsülést.  
 
MSZP
 
Bővebb információ: Korózs Lajos, a Népjóléti bizottság elnöke

Kapcsolódó párttagok