mszp.hu | Belföld | gyermekéhezés | Szociális ügyek
2017. április 03. 12:11

A Fidesz szerint éhezzenek a középiskolás gyerekek

A Fidesz a gazdagok pártjaként támogatja, hogy éhezzenek a középiskolás gyerekek. Erről döntöttek a kormánypártok, amikor a Költségvetési bizottság mai ülésén még napirendre sem voltak hajlandóak venni az MSZP-nek azt a javaslatát, amely a középiskolai évfolyamokon is biztosítaná a rászoruló gyermekek ingyenes étkeztetését.
A Fidesznek tudnia kellene, hogy az általános iskolából kikerülő gyerekek is éhezhetnek. Ennek ellenére a rászoruló gyerekek jelenleg csak a 8. osztályig részesülnek ingyenes étkeztetésben. Ezért sok család számára már az étkezés költsége leküzdhetetlen akadályt jelent a továbbtanulás finanszírozásában.
 
A Fidesz a gazdagok pártjaként eddig is ahol csak lehetett, próbálta a mélybe nyomni és ott tartani a hátrányos helyzetű gyermekeket. Ezért vitték le a tankötelezettség korhatárát 16 éves korra és ezért hoztak olyan, a gyermekmunkát legalizáló szabályt, hogy már 16 éves gyerek is lehet közmunkás.
 
Botka László programja megszünteti azokat az igazságtalan hátrányokat, amelyek a nehéz sorsú gyermekeket sújtják. Az MSZP 2018 után a rászoruló középiskolások számára is ingyenessé teszi az gyermekétkeztetést, a tankötelezettség korhatárát pedig visszaállítjuk 18. évre. Botka Lászlónak ehhez megvan az ereje és megvan a programja. Magyarország megjavítható.
 
Bangóné Borbély Ildikó
országgyűlési képviselő