mszp.hu | Belföld
2021. november 25. 15:56

A Fidesz szerint helyes, hogy a munkáltatók 10 ezer dolgozótól visszakövetelik a fizetésük egy részét!

A Fidesz-kormány szerint teljesen rendben van, hogy 10 ezer dolgozótól visszakövetelik a fizetésük egy részét, 80 ezertől 800 ezer forintig terjedő összegben.

A Fidesz ugyanis elutasította az MSZP határozati javaslatát a 2 éves munkaidőkeret elszámolásáról, mely szerint nem a dolgozók a hibásak azért, mert nem tudtak nekik munkát adni.

A munkáltatók a Fidesz által bevezetett 2 éves munkaidőkeretre hivatkozva követelik vissza a fizetéseket. Ez azt jelenti, hogy a dolgozóknak 2 év átlagában kell meglennie a heti 40 órás munkaidejüknek. Ez alapján több munkaadó is most azt mondja: mivel nem tudtak elég munkát adni a dolgozóiknak, visszakérik tőlük a fizetésük egy részét.

Az MSZP által benyújtott határozati javaslat szerint senkit sem lehet adósságba verni, mert betartotta a munkaszerződését, és azt tette, amit a cég vezetése kért tőle! Ezért kezdeményeztük, hogy törvény mondja ki: a munkaidőkeret végén el kell számolni, a többletórákat ki kell fizetni, a mínusz órákat pedig a cégeknek le kell nullázniuk! Egyetlen dolgozót sem lehet adósságba verni azért, mert a cége nem jól osztotta be a munkaidejét!

Ezt a javaslatot utasította el a Fidesz, és ezzel a multik oldalára állt. A végleges megoldást a kormányváltás jelenti: ahhoz, hogy megvédjük a magyar dolgozókat, 2022 tavaszán el kell zavarni a Fideszt!

MSZP

Bővebb információ: Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese