A Fidesz szerint nemzeti érdekből gazdagodik Orbán személyes jó barátja

„A magyar kormány a döntéseit soha nem személyes kapcsolatok, hanem a nemzeti érdek alapján hozza meg” – válaszolta Rogán Antal egy írásbeli kérdésemre. Ehhez képest például Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester cége a szilvásváradi lovardát és a hozzá tartozó stadiont verseny nélkül újíthatja fel 6,2 milliárd forintért.

Erről a 100 százalékos állami beruházásról Budai Gyula a vidékfejlesztési tárca államtitkáraként 2013 szeptemberében még úgy nyilatkozott, hogy 1,6 milliárd forintba fog kerülni, 2015 végére elkészül, és a kivitelezőt közbeszerzés keretében választják ki.

Várom a lovarda alapkövét 2014-ben letevő Fazekas Sándor válaszát: hogy hízott az 1,6 milliárdos beruházás két év alatt 6,2 milliárdosra, és miért nem írtak ki közbeszerzést a kivitelező kiválasztására? Rogán Antal pedig arra válaszoljon, komolyan gondolja, hogy a 100 leggazdagabb magyar közé bekerült Mészáros Lőrinc meggazdagodásához semmi köze nincs a személyes kapcsolatainak? Milyen nemzeti érdek fűződik ahhoz, hogy a fideszes holdudvarhoz tartozó személyek verseny nélkül nyerik el a milliárdos megrendeléseket?

Mesterházy Attila
országgyűlési képviselő