mszp.hu | Belföld, Külföld
2019. november 12. 13:06

A Fidesz titkos kormányhatározattal küld még több embert a halálba

Az Orbán-kormány ismét bebizonyította, hogy egyáltalán nem érdekli a betegek gyógyulása, hiszen a hatalmas orvoshiány ellenére titkos kormányhatározatban rendelt el létszámstopot a kórházakban. Mindezt annak tudatában teszi, hogy már eddig is több mint 46 ezer ember idő előtti halálát okozta az ámokfutása az egészségügyben, hiszen 10-ből 8 haláleset megelőzhető lenne, ha a betegek időben megfelelő ellátást kapnának.
A teljesen értelmetlen titkos döntés mögött az húzódhat meg, hogy a létszámstop nemcsak az egészségügyre fog kiterjedni, hanem az egész közszférára, amivel a Fidesz az év végi létszámstatisztikákat akarja így kozmetikázni. Ha valóban erről van szó, akkor ennek a lépésnek emberéletekben mérhető következményei lesznek.

Az MSZP követeli, hogy azonnal állítsák le a létszámstopot és hozzák nyilvánosságra a titkos kormányhatározatot. Kásler miniszternek pedig meg kell válaszolnia a kérdést: valóban a jó létszámstatisztikák miatt kell még több embernek meghalnia?

MSZP

Bővebb információ: Szakács László, az MSZP elnökhelyettese