mszp.hu | Belföld
2021. július 15. 12:54

A Fidesz tovább nehezíti a vendéglátóhelyek talpra állását – az MSZP felszólítja a kormányt, hogy tegyen le az adóemelésről!

Az Orbán-kormány a gazdaság újraindítását is unortodox módon képzeli el ugyanis támogatás helyett adóemeléssel sújtja azokat a vendéglátóhelyeket, amelyek nagy nehezen átvészelték a lezárásokat, most pedig a talpra állásért küzdenek. A Fidesz úgy döntött, hogy az elviteles és házhoz szállított ételek kedvezményes 5%-os áfáját augusztustól visszaállítja 27%-ra, amivel bebizonyította, hogy a vendéglátó szektor a jövőben sem számíthat a kormányra.

A Fidesz ezzel a lépéssel egyszer hozza nehéz helyzetbe a vendéglátósokat és a fogyasztókat is. Az adóemelés egyrészt megnehezíti a vállalkozások válságból való kilábalását, másrészt a várható áremelkedések miatt – a rekordmagas infláció mellett – tovább növeli az emberek terheit. Lényegében a kormány ahelyett, hogy fellépne az elszabaduló árak megfékezésért, inkább további lendületet ad a drágulásnak.

Lehet, hogy a Karmelita menzájáról nem látszik, de a vendéglátóhelyek nincsenek túl a válságon, éppen ezért további támogatásra szorulnak!

Az MSZP felszólítja a kormányt, hogy tegyen le az adóemelésről és továbbra is tartsa hatályban az elviteles és házhoz szállított ételek kedvezményes 5%-os áfáját!

MSZP
Bővebb információ: Korózs Lajos, a Népjóléti bizottság elnöke