mszp.hu | Belföld
2020. június 23. 17:29

A Fidesz tovább támogatja Simonkát: több mint 1 milliárdot elengedtek a költségvetési csalással vádolt fideszes képviselőnek

A Fidesz tovább támogatja Simonkát: több mint 1 milliárdot elengedtek a költségvetési csalással vádolt fideszes képviselőnek
Újra bebizonyosodott, hogy a Fidesz nagyvonalúan bánik a súlyos büntetőügyekben érintett tagjaival, ugyanis a kormány megkésve próbálta meg visszakövetelni azt a több mint 1 milliárd forint közpénzt, amivel korábban Simonka Györgyöt támogatták meg, akit bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás miatt gyanúsítanak.

Nem tudni, hogy hanyagságból vagy tudatos cselekedetből, de az biztos, hogy hagytak elveszni 1 milliárd forintot a magyar emberek pénzéből, aminek következménye kell, hogy legyen. Elég volt abból, hogy hogy a Fidesznek fontosabbak a bűnöző haverok, mint az igazságszolgáltatás!
 
Nagy István miniszternek minél gyorsabban tisztáznia kell a helyzetet, hiszen még államtitkárként az üggyel kapcsolatban ő nyilatkozott úgy, hogy mindazt, amit emberileg és jogilag kötelességük volt megtenni, azt megtették.
 
Mégis milyen kötelesség alapján hagytak elveszni több mint 1 milliárd forintot? Simonka György ügyében újabb fejezetet kell nyitni és ki kell vizsgálni, hogy kormányzati oldalról ki a felelős a magyar adófizetők megkárosításáért.
 
Ezek az ügyek mutatják meg a Fidesz politikájának lényegét, amely csak a hatalomról és a pénzek ellopásáról szól. Az MSZP szerint Simonka György nem magányos elkövető, ezért a felelősségre vonás továbbra sem állhat meg nála, minden érintett fideszes politikusnak mellette a helye a vádlottak padján.
 
MSZP