A Fidesz trükkös módszerrel veri át az embereket

Az MSZP alelnöke szerint a Fidesz trükkös csalók módszerével veri át az embereket: úgy tesz, mintha adna nekik valamit, miközben annak a többszörösét veszi el.

Gúr Nándor pénteken Budapesten sajtótájékoztatón elmondta, hogy ugyan volt minimálbéremelés és 1,6 százalékos nyugdíjemelés, de közben az elmúlt két évben a kőolaj és a földgáz beszerzési ára a felére csökkent, miközben az eladási árak egy fillérrel sem mérséklődtek.

Értékelése szerint a kormány nem az emberek javát szolgálja, a Fideszt a magyar emberek uzsorásának is lehet tekinteni.

Az országgyűlési képviselő azt mondta, 2010-ben kevesebb volt egy köbméter gáz ára, mint 2016 végén az 1200 köbméter feletti fogyasztás esetén.

Gúr Nándor azt is kifogásolta, hogy 2010-hez képest csökkent a legkisebb keresetű emberek kézbe kapott jövedelme, de a munkaadóik sem jártak jól, mert jelentősen nőttek a járulékterhek.

Az ellenzéki politikus közölte, az MSZP 2018 után megvalósítja a biztos megélhetés programját, amely a többi között nettó százezer forintos minimálbért tartalmaz úgy, hogy közben a munkaadók terhei is csökkennek. Hozzátette: ha az MSZP fog kormányozni, ötvenezer forint alatt nem lesz nyugdíj.

Arra a kérdésre, mit szólnak ahhoz, hogy Izsák fideszes polgármestere még egy vadászház építéséhez kapott uniós támogatást, Gúr Nándor azt mondta, elítéli, ugyanakkor ahhoz képest, ami zajlik az országban, "kispályás történetnek" tartja. Felhívta a figyelmet a Felcsútnak juttatott milliárdos taopénzekre, illetve arra a 270 milliárd forintra, amely a jegybank kezelésében "elveszítette közpénzjellegét".

Hozzátette: minden uniós pénzből megvalósuló beruházásnál vizsgálni kell, hogy jogszerűen használták-e fel a pénzeket.

Egy másik kérdésre, hogy Lattmann Tamás nemzetközi jogász vállalná az ellenzéki miniszterelnök-jelöltséget, az MSZP alelnöke közölte, pártja miniszterelnök-jelöltje Botka László szegedi polgármester. Hozzátette: a jelöltjük március elejéig befejezi az egyeztetéseket az ellenzéki pártokkal.

Kapcsolódó párttagok