mszp.hu | Belföld
2019. március 14. 12:55

A Fidesz úgy viselkedik, mint a legaljasabb multi: megfélemlítéssel hallgattatja el a munkavállalóit

Az Orbán-kormány a hatalmával visszaélve, megfélemlítéssel, törvénytelenül betiltotta a tanárok szolidaritási sztrájkját.
A Fidesz ezzel ismét üzent minden munkavállalónak: csak csendben robotoljanak és ne is próbáljanak meg kiállni magukért és másokért. Kuss van!

A Fidesz ezzel a lépésével sárba tiporja a munkavállalók jogait és már a látszatra sem ad. Eddig a dolgozók jogaiért kiálló országgyűlési képviselőket büntette halomra jogtalanul, most pedig Magyarország törvényeit semmibe véve betiltja a dolgozók sztrájkját.

Meg kell erősíteni a munkavállalók jogait! Ezt a célt tűzi ki az MSZP Haza, Szeretet, Európa! programja, mert Orbánnal szemben európai szinten kell kiállni a dolgozókért. Ezért van szükség egy egységes Európai Munka Törvénykönyvre, amely garantálja a sztrájkjogot és megvédi a munkavállalókat az olyan kizsákmányoló törvényekkel szemben, mint a rabszolgatörvény.

MSZP