mszp.hu | Belföld, Gazdaság
2021. május 04. 12:26

A Fidesz újabb százmilliárdokat költ sportberuházásokra – stadionok helyett adómentes minimálbért!

A hvg.hu számításai szerint a Fidesz a veszélyhelyzet tavaly márciusi kihirdetése óta sportcélú beruházásokra közel 600 milliárd forint elköltéséről rendelkezett. Az összeg felét - nagyjából 300 milliárdot - a jövőben készülnek elkölteni stadionok építésére és fejlesztésére.

Ebből az összegből azonban meg lehetne valósítani az MSZP javaslatát, vagyis adómentessé lehetne tenni a minimálbért és csökkenteni lehetne az alacsony fizetések adóját, amivel összességében 2,3 millió dolgozó helyzete javulna.

Van pénz a fizetések emelésére, azonban a Fidesznek fontosabbak a stadionok, mint az emberek megélhetése. Hatalmas összegek mennek a sportba, miközben a kormány a legalacsonyabb bérért dolgozóknak csupán újabb 1%-os emelést lebegtet be.

Hogyan lehet az, hogy még egy válság idején is mindig előkerül több száz milliárd forint stadionokra, miközben a kormány szerint nincs pénz Európa egyik legalacsonyabb minimálbérének emelésére?

Az MSZP szerint a minimumból már nem szabad elvenni! Az alacsony magyar fizetéseket meg kell emelni, a pénz megvan hozzá, már csak a kormánypártoknak is támogatniuk kellene a javaslatunkat. Azonban ismerjük a Fideszt, ezért a dolgozók számára a garanciát - ebben az ügyben is - a 2022-es kormányváltás jelenti, mert az MSZP, ahogyan azt a „Kormányváltást, Korszakváltást” című előválasztási programjában ígéri, 2022 után adómentessé teszi a minimálbért.

MSZP

Bővebb információ: Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese