mszp.hu | Belföld
2020. június 16. 14:33

A Fidesz újból cserbenhagyta a magyar munkavállalókat

A Fidesz újból cserbenhagyta a magyar munkavállalókat
Megtette ezt akkor is már, amikor elfogadott egy olyan munkatörvénykönyvét, mely leépítette a szakszervezeti jogokat, folytatta azzal, amikor a rabszolgatörvény elfogadásával túlzott túlórakeretet állapított meg a munkavállalók számára.

És most a felhatalmazási törvény árnyékában elfogadott egy olyan jogszabályt, ami 24 HAVI munkaidőkeretet biztosít a munkaadók számára. Ezzel teljesen kiszolgáltatta a magyar munkavállalót a munkaadójának. A Fidesz megint a multik pártjára állt a dolgozó emberekkel szemben.

A magyar szakszervezetek együtt, egyöntetűen tiltakoztak ezen jogszabály ellen közösen. Mi ezt a parlamentben képviseltük, de ennek ellenére a kormánytöbbség ezt a törvényt megszavazta a magyar dolgozók érdekeit leseperve. Tiltakozunk ez ellen és olyan javaslatokat fogalmaztunk meg Újjáépítés! programunkban amelyet szeretnénk viszontlátni majd az ellenzék közös választási programjában is.

A szakszervezeti és a munkavállalói jogokat helyre kell állítani! Ne kerüljenek kiszolgáltatott helyzetbe a magyar munkavállalók és legyen tisztességes bérük! Azt látjuk, hogy a multinacionális cégek több száz milliárd forintos nyereséget vittek ki Magyarországról, miközben a magyar munkavállalók ebből a nyereségből semmilyen részesedést nem kaptak. Éppen ezért ebben a programban szeretnénk viszontlátni azt is, hogy 2022. után a magyar munkavállalók részesedjenek a nagy cégek nyereségéből!

Komjáthi Imre:  Amit a Fidesz művel a magyar munkavállalók ellen és velük szemben, az elkeserítő és dühítő, de nem meglepő. Mert a Fidesz kormány olyan multi cégekkel köt stratégiai megállapodást, akik semmibe veszik a munka törvénykönyvét. A Fidesz kiszolgáltatja a magyar dolgozókat ezeknek a cégeknek és azok pedig kitolják a pénzt az országból. Azt a profitot talicskázzák ki hazánkból, amit a magyar dolgozók termelnek meg.

Mi szocialisták esélyteremtő és gondoskodó államban hiszünk., Esélyt teremteni, mindazoknak, akik tudnak és akarnak dolgozni, és gondoskodni azokról, akik elvesztették a munkájukat, vagy egészségüket. Minden parlamenti és parlamenten kívüli eszközt meg fogunk ragadni azért, hogy támogassuk a szakszervezeteket a magyra dolgozókért folytatott küzdelmükben.