A Fidesz ultraszélsőséges politikusait uszítja az országra

A Fidesz korábbi képviselőjelöltje, Szepesi Miklós Zsolt nyíltan, erőszakkal fenyegette meg a tandíj és a röghöz kötés ellen tiltakozó debreceni diákokat. Ez a stílus megmutatta a Fidesz igazi arcát. Szepesi viselkedése mindent elárul arról, hogyan képzeli a Fidesz a párbeszédet és a nyílt vitát.  Ez a Fidesz, ilyen az ő vitakultúrájuk, ez az ő stílusuk: erőszak, megfélemlítés, fenyegetés.

Mi, szocialisták egyetértünk a diákokkal. Ahogyan ők, mi is kiállunk a tanszabadság mellett és az aránytalanul magasra emelt tandíj ellen. Kiállunk a szélsőséges, erőszakos politikusokkal szemben.

A fideszes agresszió megmutatkozik a kormánypártok és a kormány minden cselekedetében, amit az iskolákban és az egyetemeken, az alkotmányos intézményekben, a szociális szférában vagy a gazdaságban tesz.

Ebből az erőszakos stílusból, ebből a megfélemlítésből van elegük a diákoknak, a tanároknak, de a jogállam híveinek, a szegény sorsú embereknek, a munkájukból élőknek, a függetlenül gondolkodóknak, mindazoknak, akik nem értenek egyet a kormánnyal: az ország háromnegyedének.

A Fidesz vezetőségének válaszait követeljük az alábbi kérdésekre:

Mi a hivatalos álláspontjuk Szepesi viselkedéséről? A Fideszben ez általánosan elfogadott, esetleg támogatott viselkedésnek számít?

Van-e a helyi Fidesznek bármilyen szerepe abban, hogy Szepesi és társai megjelentek a diákok fórumán?

Van-e bármilyen tisztsége Szepesi Miklós Zsoltnak a Fideszben, a debreceni önkormányzatban, annak cégeiben, háttérintézményben? Esetleg közpénzből, vagy pártpénzből fizetett alkalmazott Szepesi Miklós Zsolt? Kósa Lajos milyen minőségben, milyen szorosan működik együtt vele?

Van-e ennek az agresszív embernek bármilyen hivatalos szerepe az állami milliárdokból megépülő debreceni stadion előkészületeiben?

Van-e, lesz-e neki bármilyen szerepe a Fidesz debreceni kampányában? A korábbi képviselő-jelöltség után jelölik-e újra 2014-ben ezt az ultraszélsőséges fideszest? Mikor állítják meg a kormánnyal szemben tiltakozó békés emberekre uszított, megvadult szélsőségeseiket, mikor fejezik be gyűlöletkampányukat?

Ha a Fidesz legfelsőbb vezetői közül nem válaszol senki, beszédes lesz a hallgatásuk is: nemcsak az uszítás beismerését és ennek a stílusnak a felvállalását jelenti, de a sunyiság bizonyítékát is.

Kormos Kata
szóvivő