A Fidesz valótlanságokat állít a foglalkoztatásról

Az MSZP szerint a Fidesz valótlanságokat állít a foglalkoztatásról, ezért arra szólítják fel a kormánypártot, hogy fejezze be a "hazudozást", és inkább foglalkozzon az ígért egymillió munkahely létrehozásával.

Török Zsolt, az MSZP szóvivője az MTI-nek reagált Zsigó Róbert sajtótájékoztatójára, amelyen a Fidesz szóvivője a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteki adatait értékelve azt mondta: a foglalkoztatás területén is jobban teljesít Magyarország.

A szocialista politikus ugyanakkor úgy vélte: Zsigó Róbert valótlan információkat közölt és ezzel átveri a magyar embereket, ugyanis a KSH 11,8 százalékos munkanélküliségi rátáról adott hírt. Ez egyfajta történelmi csúcs, ahová szaklapok szerint az utóbbi hónapok romló munkapiaci folyamatai vezettek el - tette hozzá.

Török Zsolt szerint a Fidesz-kormánynak úgy sikerült "összetrükközni" ezt a 11,8 százalékos rátát, hogy közben a közmunkások 2-300 ezres tömegével is játszanak a statisztikákban. Megjegyezte azt is: az utóbbi időben "félmillió gazdasági menekült elhúzott Magyarországról Orbán Viktor elől".