Belföld | Jászapáti Pócs János közlemény
2013. december 08. 10:54

A Fidesz vonja vissza a szegényalázó polgármester képviselői jelölését

Pócs János jászapáti polgármester, országgyűlési képviselő a napokban súlyosan visszaélt hivatali hatalmával, a birtokába jutott hivatali információkkal: nyilvánosan megalázott egy nélkülöző, nehéz sorsú asszonyt azzal, hogy Facebook-oldalán névvel közzétette, mennyi tartozást halmozott fel az asszony önkormányzati lakásán.

(http://www.hir24.hu/belfold/2013/12/07/facebookon-alazta-a-nehez-sorsu-not-a-polgarmester/~~fokusz)

Teljesen elfogadhatatlan, hogy egy polgármester-országgyűlési képviselő arra vetemedjen, hogy a hivatalból birtokába jutott, az állampolgárokhoz kötődő személyes információkat ország-világ előtt közzétegye.

Teljesen elfogadhatatlan ez a kegyetlen, a nehézsorsú emberek személyiségi jogait semmibe vevő, az állampolgárok közösségi létét ellehetetlenítő nyilvános megszégyenítés, megfélemlítés.

Ráadásul Pócs János rövid polgármesteri pályafutása alatt már nem ez az első eset, amikor felmerül a hivatali hatalommal való visszaélés gyanúja: korábban egy Ungvárról áttelepült, pedagógus végzettségű helyi közmunkás asszony vádolta őt zaklatással és erőszakoskodással.

A történtek miatt felszólítjuk a Fideszt, hogy vonja vissza Pócs János országgyűlési képviselői jelölését, mert Pócs János a hivatali, emberi és morális felelősség teljes hiányáról, ezzel pedig alkalmatlanságáról tett tanúbizonyságot.

Kormos Kata,
szóvivő