mszp.hu | Belföld | Önkormányzat
2019. augusztus 29. 13:16

A fideszes Bús Balázs ne használja kampányeszközként gyermekeinket!

A III. kerületi Százszorszép Óvoda a Facebook-oldalán kampányol a kerület polgármestere és Fideszes képviselőjelöltje mellett.
Az oldal 2019. augusztus 27-én 6. 07 perckor osztotta meg Bús Balázs Fideszes polgármester és egyik jelöltjének kampányfelhívását és választási képeit. Visszautasítjuk azt, hogy az oktatási intézményeket a Fidesz bevonja a politikai kampányába, azt pedig különösen visszataszítónak tartjuk, hogy éppen egy önkormányzati óvoda oldalán látunk Fidesz-propagandát.

Elképesztő, hogy a kerület jelenleg regnáló polgármestere ilyen módszerrel próbál nyomást gyakorolni az óvodán keresztül a gyermekek szüleire.

A III. kerületi választási bizottság felé beadvánnyal fordultunk, hogy állapítsák meg a törvénysértést. Kezdeményezzük a III. kerületi oktatási ügyekkel foglalkozó bizottság összehívását, valamint kérjük, hogy a kerületi önkormányzat vizsgálja ki, hogyan fordulhatott elő az, hogy egy Óvoda pártpolitikai szerepet vállal. Azonnali vizsgálatot lefolytatását várjuk el abban a tekintetben is, hogy vajon más közintézmények folytatnak e kampánytevékenységeket.

A vizsgálatok végeredményéről tájékoztatni fogom a III. kerületi polgárokat.

dr. Kiss László
polgármesterjelölt