mszp.hu | Belföld, Gazdaság
2021. szeptember 07. 11:11

A fideszes haverok kaszinókoncessziót pályázat nélkül, a bajba kerültek bértámogatást és segélyt csak a bürokratikus akadályok leküzdése után kaphatnak

A Fidesz szerint kiemelt nemzetgazdasági érdek, hogy a kaszinókoncesszió meghosszabbításával a következő 35 évben is tovább gazdagítsák a kormányszóvivő férjét és Orbán Viktor „kötélbarátját”. Természetesen pályáztatás nélkül és a nyilvánosság elől elrejtve, a fideszesekre jellemző „Szia, Uram, évi tízmilliárdos biznisz érdekel?” – módon kötötték meg az üzletet.

A fideszes potentátoknak semmit sem kellett csinálniuk és az ölükbe hullott az évente 10 milliárd forintot termelő koncessziós jog. Ezzel szemben a cégeknek és az állásukat elvesztőknek valóságos kálváriát kellett végigjárniuk azért, hogy megkaphassák az alamizsnának tekinthető bértámogatást vagy álláskeresési járadékot.

A Fidesz a kiváltságos 1 százaléknak, a rendszer kegyeltjeinek, a kiválasztottak szűk körének kedvez. A kormány legfőbb célja a lojális fideszes oligarchák támogatása, a Mészárosok, Tiborczok, Garancsik és társaik gazdagodása többet ér számára, mint a válság miatt bajbajutottak megsegítése, többet ér, mint a munkavállalók tisztességes bére.

Az MSZP célja, hogy 2022-ben véget vessen ennek a korszaknak és olyan új politikát folytasson, ami az ország 99 százalékának érdekeit képviseli a leggazdagabbak 1 százaléka helyett. Az MSZP továbbra is azt ígéri, amennyiben jövőre miniszterelnök-jelöltje, Karácsony Gergely alakíthat kormányt, akkor egy olyan Magyarországot hozunk létre, amelyben az emberek segítséget és esélyt kapnak, ahol a jobb élet nem privilégium.

MSZP
Bővebb információ: Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese