2012. szeptember 12. 06:22

A fideszes képviselő valószínűen nem érti amit mond!

Varga István Fidesz képviselő többek közt azt nyilatkozta, hogy a nőknek háromnál több gyereket kéne szülni és akkor "fel sem merülhetne a családon belüli erőszak". Az MSZP Nőtagozata egyértelműen elítéli a problémát elhazudó, ostoba kijelentést és lemondásra szólítja fel Varga Istvánt, a Fidesz országgyűlési képviselőjét!

A családon belüli erőszak kezelése, megelőzése, az áldozatok védelme kiemelten fontos feladat az EU országaiban. A szocialista kormányok mindig kiemelten foglalkoztak a nők helyzetével. Minden nő egyaránt fontos: legyen az egyedülálló, családban élő, a gyermekét egyedül nevelő nő. Nem lehet kategorizálni és karanténba zárni a nőket.

"Varga úr szavai önmagukért beszélnek. Engedje meg, hogy figyelmébe ajánljam a következő gondolatmenetet: Ha egy nő vállalja, hogy gyereket szül egy férfinak, az a nő minden tiszteletet megérdemel az adott férfitól. Ha az adott férfi az első gyerek után sem tiszteli az adott nőt, akkor az ötödiktől sem fogja. Ha pedig gyerek nélkül nem tisztelte, akkor minek vette el?" - fogalmazta meg dr. Gurmai Zita, az MSZP Nőtagozat elnöke.