mszp.hu | Belföld
2022. március 28. 09:17

A fideszes megszorítások helyett szavazzanak a jóléti juttatásokra!

A fideszes megszorítások helyett szavazzanak a jóléti juttatásokra!
Varga Mihály kibökte: a forrásvesztés miatt a fideszes kormány megszorításokra készül, ezzel szemben az Egységben Magyarországért visszaszerzi a forrásokat és április 3-a után az embereknek kedvező intézkedésekkel módosítja a költségvetést – ígéri a demokratikus ellenzéki szövetség.

Az Egységben Magyarországért jóléti programja a garanciája a békének és az életminőség felemelkedésének – erről tartott online sajtótájékoztatót a hatpárti ellenzéki szövetség képviseletében Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke, a szövetség Budapest 15. választókerületében újrázó képviselőjelöltje vasárnap Budapesten.

A békét, a jövedelmek értékállóságát, az energiahatékonysági programokat, valamint a létbiztonságot a fideszes kormány elvette az emberektől – emlékeztetett Kunhalmi.

Ígérte, az Egységben Magyarországért kormányra kerülése esetén megvédi a magyar családokat és a magyar embereket a háború okozta negatív gazdasági hatásoktól.

„Ennek döntő elemei, hogy kibővítjük a 13. havi nyugdíjat, visszavezetjük a svájci indexálást, megtartva a rezsicsökkentést visszajön a panelprogram, 50%-nál több béremelés lesz a pedagógusoknál, az egészségügyi szakdolgozók béremelésével az állami egészségügy színvonalát fogjuk emelni, a rendőröknek tisztességes életpályamodellt adunk, a magyar társadalom biztonságát garantáljuk, és a szociális ágazatban is bért emelünk” – sorolta a várható intézkedéseket.

A szocialista politikus elmondta, ugyanilyen védelmi funkciót fog betölteni a minimálbér adómentessé tétele is, illetve az alapvető élelmiszerek árát is csökkenteni tervezik. „Már a háború előtt is iszonyatos volt az árdrágulás, a háború tehát egy nagyon rossz gazdasági állapotban találta meg Magyarországot” – világított rá.

Bejelentette, duplájára fogják emelni a családi pótlékot, ami a többi felsorolt intézkedéssel együtt szintén szemben áll a fideszes megszorító politikával. „Nem véletlen, hogy Varga Mihály a költségvetési kiigazításokat a választások utánra időzítené, hiszen ez megszorításokat jelent. (…) Tehát a garancia arra, hogy megvédjük a háború negatív következményeitől a magyar társadalmat, csak egy kormányváltás lehet, mert az Európai Unió forrásai már csak akkor érkeznek, ha garanciát lát az Európai Unió arra, hogy ezeket a forrásokat többé nem lopják el” – mutatott rá.

Az MSZP társelnöke aláhúzta, ehhez be kell lépni az Európai Ügyészségbe, amit megválasztása esetén a Márki-Zay Péter vezette új nemzeti egységkormány azonnal kezdeményez majd, illetve létre hozza a korrupció üldözésére szolgáló ügyészséget is.

Végezetül összefoglalva Kunhalmi Ágnes elmondta, a háború okozta negatív gazdasági hatást nem megszorításokkal kell kezelni, mint amire a Fidesz és Orbán Viktor készül, hanem jóléti juttatásokkal és az emberek pénztárcájának a megerősítésével.

„Válságálló társadalomra van szükség, létbiztonságra van szükség, kormányváltásra van szükség!” – hangsúlyozta az Egységben Magyarországért Budapest 15. választókerületében indított képviselőjelöltje.

Kapcsolódó párttagok