mszp.hu | Egészségügy Pénzügy
2020. december 22. 14:05

A fideszes mutyi elérte a lélegeztetőgépek üzembe helyezését is

A fideszes mutyi elérte a lélegeztetőgépek üzembe helyezését is
Egyre több eset bizonyítja, hogy a koronavírus-járvány ideje alatt is megjelentek a nyerészkedők, akik a védőfelszerelések és a lélegeztetőgépek beszerzésein kerestek rengeteg pénzt. Azonban a hvg.hu információi szerint az életmentő eszközökhöz kapcsolódó biznisz még azok beüzemelésére is kiterjed.

Már nem csak a Külügyminisztérium által lebonyolított eszközbeszerzések utalnak korrupciógyanúra, hanem az azok üzembe helyezésére kötött egyik szerződés is. Ezért felmerül a kérdés, hogy miért bízott meg a minisztérium egy évek óta alkalmazottak és bevétel nélkül tengődő, közúti fuvarozással és programozással működő céget erre a feladatra? Miért kapott ez a cég nagyobb megbízást, mint a hosszú ideje ezen a területen dolgozó, referenciákkal rendelkező vállalkozás? Mi alapján részesítették előnyben a lélegeztetőgépekkel kapcsolatban semmilyen tapasztalattal nem rendelkező céget?

Amíg a Külügyminisztérium nem ad érdemi válaszokat a kérdésekre, addig csak azt a gyanút erősíti, hogy a kormányzati mutyi elérte az életmentő eszközök beüzemelését is. A védőfelszerelésekkel és az egészségügyi eszközökkel kapcsolatos korrupció azonban olyan súlyos bűntett, amelyet az Egészségügyi Világszervezet főigazgatója egyenesen emberölésnek minősített.  Az MSZP ezért továbbra is úgy gondolja, hogy Orbán fürkészeinek és portyázóinak tisztázniuk kell, hogy mit is csináltak pontosan.

 

MSZP

Bővebb információ: Bangóné Borbély Ildikó, országgyűlési képviselő