mszp.hu | Belföld | Egészségügy Önkormányzat
2021. július 02. 15:09

A fideszes polgármesterek egyetlen budapestit sem foszthatnak meg az ingyenes antitest-vizsgálattól!

Elfogadhatatlan, hogy Budapest XVI., XVII., XXI. és XXIII. kerületének fideszes polgármesterei meg akarják fosztani a kerületek lakosait a fővárosi vezetés által biztosított ingyenes antitest-vizsgálat lehetőségétől. Ezért felszólítjuk az érintett kerületek vezetőit, hogy ne mondjanak le a felajánlott tesztekről!

Egyre több vizsgálat és beszámoló bizonyítja, hogy rengeteg idős honfitársunknál a kínai vakcina nem termel kellő ellenanyagot, vagyis az oltás ellenére sem rendelkeznek védettséggel a koronavírus ellen. A 60 évnél idősebbek körében ezért hatalmas a bizonytalanság, ugyanakkor sokuknak nincs lehetőségük a drága vizsgálat elvégzésére.

A főváros vezetése az ő védelmükben biztosított 18 ezer tesztet a kerületek számára, amelyet azonban négy fideszes polgármester elutasított, ami különösen felelőtlen lépés egy világjárvány ideje alatt. Felelős vezetők nem fordíthatnak hátat az egészségüket féltő embereknek, nem foszthatják meg őket egy ingyenes vizsgálattól!

Az emberi életek védelme legyen fontosabb a pillanatnyi politikai érdekéknél a XVI., XVII., XXI. és XXIII. kerületben is!

Komjáthi Imre,
az MSZP elnökhelyettese, az MSZP-Párbeszéd XXI. és XXIII. kerületi képviselőjelöltje

Vajda Zoltán,
XVI. kerületi önkormányzati képviselő, az MSZP-Párbeszéd képviselőjelöltje