2011. szeptember 19. 16:05

A fideszes rokonok előbbre valók, mint a munkavállalók?

A Fidesz, rokonokat támogató ”családbarát” kormánya nemrég 70 szervezetet képviselő rendezvényt tiltatott be a rendőrséggel, miközben Orbán Viktor rokonságához tartozó Vitézy Dávidnak rögvest sikerült megkapnia a Lánchíd és a teljes Andrássy út lezárásához szükséges engedélyt. Ennyire fél a Fidesz a véleménynyilvánítástól, az emberektől?

Mi a fontosabb a Fidesznek: a több millió ember érdekeit képviselő szervezetek összessége, vagy a miniszterelnök rokona? Egyértelmű: Orbán rokona mindent visz. A legszomorúbb, hogy ez a szemlélet uralkodik a Fidesz-kormány intézkedésein.

Rettegnek attól, ha a nép véletlenül megszólal, és netalán olyasmit mond, ami nem tetszik nekik.

Az MSZP az emberek pártján áll és fontosnak tartja véleményüket. Nem az MSZP korlátozta a népszavazást, nem az MSZP lehetetlenítette el a sztrájkot, nem az MSZP szűkítette a dolgozó emberek millióit képviselő szakszervezetek mozgásterét, nem az MSZP csorbította a civil- és szakszervezetek jogait, a munkavállalók érdekérvényesítési lehetőségeit. Ezt a Fidesz tette meg, mert pontosan tudta, hogy eljövendő intézkedései elviselhetetlenek a magyar emberek döntő többsége számára. Bűnös felelőtlenség, hogy előre megfontolt szándékkal tették, amit tettek. Igen, nem a Fidesz szavaira kell figyelni, hanem a tetteire. Márpedig a tettei gyalázatosak és szörnyűek.

Az MSZP felszólítja a Fideszt, hogy haladéktalanul kezdeményezzen érdemi tárgyalásokat a szakszervezetekkel és civil szervezetekkel, és fejezzék be népnyúzó politikájukat.

Varga László,
országgyűlési képviselő