mszp.hu | Belföld
2024. február 26. 12:28

A fideszes többség leszavazta az MSZP munkavállalókat védő határozati javaslatát

A fideszes többség leszavazta az MSZP munkavállalókat védő határozati javaslatát
A Vállalkozásfejlesztési Bizottság ülését követően videóban jelentkezett be Komjáthi Imre. Az MSZP társelnöke elmondta, ő volt „Lázár János magyar hangja” az ülésen, ugyanis korábban az építésügyi miniszter egyetértett az MSZP munkavállalókat védő javaslatával, ennek ellenére a fideszes többség most mégis leszavazta a Magyar Szocialista Párt határozati javaslatát.

A Continental makói gyárából pár hónappal korábban azon munkavállalókat bocsájtották el, akik korábban a külföldi vendégmunkásokat betanították. Ezt követően azt a szakszervezeti vezetőt is elbocsátották, aki következesen és harcosan állt ki a munkavállalók mellett. Lázár János erre azt mondta, a cég nem teheti meg, hogy aljas módon harcol a munkavállalók ellen. Éppen ezért azt ígérte, mindent meg fog tenni a kormányon belül azért, hogy a vállalat ne kaphasson többet állami támogatást, az eddig kapottakat pedig fizesse vissza. „Magyarán mondva, Lázár János egyetértett velem” – foglalta össze Komjáthi Imre.

Az MSZP társelnöke és a párt frakcióvezetője tavaly tavasszal adott be közösen egy határozati javaslatot, melyben az állt, az a cég, mely súlyosan megsérti a munkavédelmi és munkaügyi szabályokat, az két évre eltiltható legyen minden hazai és uniós támogatástól. Lázár János pedig pontosan ezeket fogalmazta meg nemrég a makói gyár kapcsán. Komjáthi Imre a hétfői bizottsági ülésen lehetőséget adott az építési miniszternek, hogy együtt védjék meg a dolgozói jogokat, a fideszes többség azonban leszavazta az MSZP határozati javaslatát, mellyel Lázár János is egyetértett.

A szocialista társelnök leszögezte, nem adja fel a munkavállalók jogaiért folytatott harcot, a kormány pedig hiába mondja, hogy azért kellett adófizetői forintok milliárdjaival támogatni a külföldi nagyvállalatokat, hogy azok Magyarországon maradjanak, ennek eredménye az lett, hogy a magyar emberek hagyták el hazájukat. „Mi azon vagyunk, hogy a magyar dolgozók visszajöjjenek, mert jobb munkakörülmények várják itthon őket és magasabb fizetések” – zárta mondandóját Komjáthi Imre.

Kapcsolódó párttagok