2012. március 30. 20:40

A Fideszes városvezetés lemondott a kórház aktív ágyairól

A kiskunfélegyházi városi kórház aktív betegellátása kapcsán tartott sajtótájékoztatót a Magyar Szocialista Párt helyi szervezete. dr. Garai István országgyűlési képviselő Dr. Réthelyi Miklós miniszterrel folytatott levelezését osztotta meg.

A szocialista országgyűlési képviselőn Dr. Réthelyi Miklós miniszternek tett fel írásbeli kérdést: "A Kiskunfélegyházi Városi Kórház vonatkozásában milyen struktúra váltást tud miniszter úr elképzelni, mellyel az aktív betegellátás visszaállítható és egyben finanszírozható, és ebben a vonatkozásban milyen együttmüködést és intézkedéseket vár Kiskunfélegyháza város önkormányzatától?"
 
A miniszteri válasz megdöbbentő informácikókat hozott a napvilágra, miszerint "Az elmúlt hónapokban több alkalommal is egyeztettünk minden intézménnyel és azok fenntartóival, ismerik az Őket érintő szakmai javaslatokat, amelyek megalapozzák az új intézményi struktúrát.
 
A Kiskunfélegyházi Városi Kórház esetében megerősíthetem, hogy az egyeztetések során nem merültek fel olyan indokok (a Fideszes városvezetés részéről), amelyek megalapozták volna az aktív ellátás visszaállítását."
 
A levélből kiderült, hogy a kórház vezetése és a félegyházi önkormányzat tárgyalásokat folytatott a minisztériummal a kórház aktív ágyairól. Garai doktor hozzátette, a tárgyalásokról sem ő és tudomása szerint sem a képviselő-testület nem kapott tájékoztatót.

Amit elvesznek tőlünk, azt vissza lehet szerezni, de amiről önként lemondunk, oda lesz! – idézte Deák Ferenc „a haza bölcse” mondását dr. Garai István Levente az MSZP egészségügyi szakpolitikusa.
 
Az országgyűlési képviselő szerint a város vezetése ezzel a lépéssel önként lemondott a kórház aktív ellátásának visszaállításáról.