mszp.hu | Belföld
2023. május 12. 17:54

A fideszes városvezetés mindent megtesz a győriek elhallgattatásáért, ezt azonban nem hagyhatjuk!

A fideszes városvezetés mindent megtesz a győriek elhallgattatásáért, ezt azonban nem hagyhatjuk!
A győriek nem akarnak akkumulátorgyárat. Eddig is minden arra utalt, a városvezetés nem akarja meghallgatni a helyiek véleményét, azonban azzal, hogy alkotmányjogi panaszt nyújtottak be, egyértelműen kimondták: nem érdekli őket a helyiek véleménye.

A győrszentiváni ipari park bővítésével kapcsolatban az itt élők egyértelművé tették: küzdeni fognak az egészségre és a környezetre egyaránt káros akkumulátorgyár és veszélyes üzemek ellen. 

A gyártelep ötletét hallva a helyiek 5 nap leforgása alatt közel 6 ezer aláírást gyűjtöttek az ipari park bővítése ellen. 

A fideszes városvezetés azonban úgy tűnik, mindent megtesz azért, hogy elhallgattassa a győrieket. A Helyi Választási Bizottság útján Alkotmányjogi panasszal éltek, így a jövő héten nem kezdődhet meg az aláírásgyűjtés a mérgező akkumulátorgyár és veszélyes üzemek ellen. Az Alkotmánybíróságnak 30 napja van az elbírálásra, mi pedig azt kérjük: utasítsák el a panaszt, ne engedjék, hogy elhallgattassák a győrieket!

A fideszes városvezetés úgy tűnik, tart a győriektől, azonban jogos a félelmük, hiszen példaértékű egység kovácsolódott a veszélyes üzemek ellen. Az ellenzék és a civilek összefogtak, és amíg az Alkotmánybíróság nem dönt, addig még több aktivistával és támogatóval erősödünk! Nem veheti kedvünket a városvezetés kétségbeesett próbálkozása!

Pollreisz Balázs, győri önkormányzati képviselő

Kapcsolódó párttagok