mszp.hu | Belföld
2015. július 07. 12:52

A fideszesek leginkább magukon szeretnek segíteni

Valamiért úgy érezte a felcsúti önkormányzat, hogy a település rászorulóinak szánt élelmiszercsomagokba éppen polgármesterük, Mészáros Lőrinc cégétől kell megvennie a lisztet. 

Valamiért úgy érezte a felcsúti önkormányzat, hogy a település rászorulóinak szánt élelmiszercsomagokba éppen polgármesterük, Mészáros Lőrinc cégétől kell megvennie a lisztet. Azt eddig is tudtuk, hogy Mészáros Lőrinc nem véletlenül az ország egyik leggazdagabb embere: Orbán Viktor jó barátjaként állami földekkel és zsíros állami megrendelésekkel egyszerű gázszerelőből milliárdossá gazdagodott az elmúlt években.

Habár az Ausztria felől bejövő olcsó földgáz 150 milliárdos hasznának lenyúlása óta tudjuk, hogy a fideszesek leginkább magukon szeretnek segíteni, azt azért nem gondoltuk volna, hogy még a szerencsétlen emberek megsegítésénél is a saját gyarapodásuk a legfontosabb.

Az átlátszó.hu által kikért hivatalos adatok szerint egyébként tavaly összesen 200 csomagot osztottak ki az 1800 lelkes településen. Ha feltételezzük, hogy egy család egy csomagot kapott, ez azt jelenti, hogy minden harmadik felcsúti család rászoruló. Talán minden statisztikai bűvészmutatvány ellenére mégiscsak van éhezés Magyarországon.

Bangóné Borbély Ildikó
a Népjóléti bizottság tagja