2011. április 15. 17:50

A fideszesek nem szavazták meg a beszámolót

A nagykőrösi fideszes képviselők egyéni sérelmeik miatt nem szavazták meg Pest megye legeredményesebb rendőrkapitányának beszámolóját.

Sajtóértesülések szerint Nagykőrös Város Önkormányzat Képviselő-testületének március 31-ei ülésén Czira Szabolcs polgármester, a térség fideszes országgyűlési képviselője, valamint a többséget alkotó kormánypárti települési képviselők a város történetében eddig példátlan módon azért nem fogadták el Pest megye legeredményesebb rendőrkapitányának beszámolóját, mert a közelmúltban néhányuk hozzátartozóját megbüntették a rendőrök.

Mint ismeretes, Ármós Sándor megyei rendőrfőkapitány egy hónappal ezelőtti, Pest megye közgyűlése elé beterjesztett tájékoztatójából is kiderült, a 2010. évben a Nagykőrösi Rendőrkapitányság több mutató tekintetében a legjobbnak bizonyult a megyében. A Fidesz képviselőit egyáltalán nem érdekelte, hogy a megyei vezetés szakmai értékelése szerint kiválóra vizsgáztak a nagykőrösi rendőrök, szavazatukkal nem álltak a nehéz körülmények között is eredményes munkát végző állomány tagjai mellé. Negatív döntésükkel egyéni sérelmeiket kívánták megbosszulni a testületen, figyelmen kívül hagyva azt, hogy egy jogállamban a törvény minden állampolgárra egyformán vonatkozik, függetlenül attól, hogy rokona vagy sem valamelyik fideszes képviselőnek.

László Ferenc,
a Pest megyei közgyűlés MSZP-frakciójának tagja