MTI/mszp.hu | Belföld | oktatás
2018. szeptember 05. 13:42

A Fidesznek fontosabbak a stadionok, mint az iskolák

Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP frakcióvezető-helyettese szerdán Budapesten sajtótájékoztatón az egri Hunyadi Mátyás Általános Iskola állapotát hozta fel.
Az oktatási intézményben vizes falak, omladozó vakolat, felmosórongyok és vödrök fogadták a diákokat hétfőn, biztonsági okok miatt még villanyt sem lehet kapcsolni - mondta.
    
Azt is szóvá tette, hogy a kabai általános iskolában egy héttel a tanévkezdés előtt kezdték el az épület két hónapig tartó szigetelését, ezért leszedték a tetőt, kivették az ablakokat.
    
A politikus szerint az iskolák állapota közügy és azokat az állam tartja fent. A fideszes elitnek fontosabbak a stadionok, mint a közoktatás, míg az alattvalóknak be kell érnie az elsorvasztott iskolákkal - hangoztatta.
    
Bangóné Borbély Ildikó véleménye szerint az egri iskolát már korábban is rendbe lehetett volna hozni, de a kormány úgy döntött, van fontosabb ennél. Az egri stadionra 2,4 milliárd forint állami támogatást biztosítottak - közölte.
    
Kitért arra, délután párbeszédet indítanak a magyar szülőkkel az MSZP honlapján, ahol egy kérdőívet lehet majd kitölteni.
    
Arra a kérdésre, magánügynek tartja-e azt, hogy Szabó Tünde sportért felelős államtitkár magániskolába járatja gyerekeit, az MSZP-s politikus közölte, az oktatás nem magánügy. 
    
Szerinte a kormány vizet prédikál és bort iszik. Hozzátette: a fideszes banda egyharmada külföldi fizetős elitiskolába, egyharmada itthoni fizetős elitiskolába, míg egyharmada milliárdokból kitömött egyházi iskolába járatja gyermekét.