szon.hu
2015. november 10. 16:49

A Fidesznek igenis van nemzeti minimuma!

Az MSZP megyei szervezetének keddi sajtótájékoztatóján Halmi József megyei alelnök azt mondta: a Fidesznek igenis van nemzeti minimuma.

Ez szerinte a következő pontokat tartalmazza: „lopd el az emberek magánnyugdíj-pénztári megtakarításait!”; emeld az adókat!”; szüntesd meg a szociális ellátásokat!”; foglalkoztasd közmunkán a fél országot!”.

– A napokban Pusztadoboson járt Czibere Károly államtitkár szerint 2016. január elsejétől a szünidőkben minden gyerek ingyen étkezhet. Kérdem én: miből, hogyan, és ki főzi majd meg az ételt? Ennek a jogszabályi háttere nem megoldott – vélekedett Halmi József, aki hozzátette: a gyermekéhezés problémája nem egy baloldali propaganda. – Ha szégyelli a kormány, ha nem, el kell ismernie, hogy a magyar gyerekek nagy része éhezik. Ennek a megoldása pedig a mindenkori hatalomgyakorlók feladata. Nem a felcsúti beruházásokra, nem a focipályák fűtési rendszerének kiépítésére kell költeni a pénzt, hanem a gyermekéhezés felszámolására – nyomatékosított a szocialista politikus.

Kapcsolódó párttagok