A Fidesznek kampányol a Kecskeméti Lapok

A Kecskeméti Lapok 2014. április 2-i számában, észrevehetően a FIDESZ-KDNP kampányhirdetéseként a Dr. Zombor Gábor által adott interjúban számos valótlanság szerepel, melyekre az alábbiakban kívánok reagálni, mint Kecskemét önkormányzati képviselője.

A jelenleg érvényben lévő jogszabályok szerint amennyiben egy gépjármű közérdekű felajánlásában személy szerint nevesítve van az illető, aki országgyűlési képviselő is egyben, köteles a felajánlást vagyonnyilatkozatában feltűntetni. Ez Kecskemét polgármestere esetében a mai napig nem történt meg.

A KSE Kft. ügyében tévesen állítja a polgármester, hogy ő tett először feljelentést, ugyanis hetekkel előtte az MSZP Demokrácia Központja már megtette ezt a lépést. Egyébként pedig ebben az ügyben nem ez a legfontosabb kérdés, hanem az, hogy hová tűnt közel 400 millió forint közpénz és kik ezért a felelősek.

A kecskeméti ellenzéknek véletlenül sem a Kecskeméti Fürdő meglétével van problémája, hanem annak a megépítése és kivitelezése körüli gondokkal, a költségekkel és a minőségével, továbbá a nagy elánnal beharangozott, ámde megvalósulatlan szálloda körüli tisztázatlan ügyekkel. Visszautasítom azt a hazugságot, hogy az MSZP programjában bárhol is szerepelne olyan, hogy a nyugdíjasoktól és a gyermekektől megvonnánk a meglévő fürdő-kedvezményeket, annál is inkább, mert azokat frakciónk is megszavazta.

A kétes számlákkal kifizetett két tanulmány kapcsán határozottan cáfolom, hogy uniós támogatású városi projekteket akarnánk meghiúsítani, mindössze szeretnénk, ha tisztességes és jogszabálykövető módon intéznék a pénzügyeket a Városházán.

Minősíthetetlennek tartom, hogy a közérdek mögé bújva, egyenlőtlen média megjelenési esélyekkel, arrogáns módon reagál a polgármester a felmerülő városi problémákra.


Király József,
országgyűlési képviselő-jelölt