mszp.hu | Belföld | gyermekszegénység
2015. augusztus 05. 13:49

A Fidesznek ma sem fontosak a rászoruló gyerekek - reagálás Dunai Mónika sajtótájékoztatójára

Az MSZP 2010-ben 2,4 milliárd forintos költségvetési keretösszeggel adta át a kormányzást. A Fidesz-kormány által idén szociális gyermekétkeztetésre elkülönített 3 milliárd forint megközelítőleg annyit ér, mint a 2010-es összeg, miközben az elmúlt öt évben az éhező gyerekek száma minden társadalmi kutatás szerint brutálisan megnőtt.

Az MSZP nem mond le arról, hogy nullára csökkenjen az éhező gyerekek száma. Minden követ megmozgatunk, hogy a kicsikarjuk a Fidesz-kormányból a szociális gyermekétkeztetés reformját.

A sikerpropaganda szajkózása helyett a kormánynak ma is például arról kellene beszélnie, hogy az általa létrehozott állami iskolafenntartó milliárdos közüzemi tartozásai miatt rászoruló gyerekek százai ma sem jutnak meleg ételhez Somogyban. Ugyanez a helyzet állt elő Szabolcsban is, ahol több tucat településen vannak fennakadások a szociális gyermekétkeztetésben.

Az MSZP ősszel is benyújtja azokat költségvetési módosító indítványokat, amelyekkel azonnal rendezni lehetne a gyermekéhezés problémáját, és amelyeket a Fidesz-frakció eddig mindig leszavazott. Támogatjuk a civilek népszavazási kezdeményezését is, amely arról szól, hogy a rászorulók az év mind a 365 napján ingyenes iskolai étkeztetésben részesülhessenek.

Bangóné Borbély Ildikó
a Népjóléti bizottság tagja