A Fidesznek már a fideszes javaslat sem elég jó

Az utóbbi öt évben hozzászokhatott már a magyar közvélemény, hogy a kormánypárt a törvényhozásban is a „Csak a Fidesz!” elvét érvényesíti, azaz ellenzéki indítványt még csak véletlenül sem fogad be. Amit azonban a kormánypárt ma az Igazságügyi bizottságban művelt, ezen is túlmegy.

Történt, hogy a fideszes képviselők a fideszes Boldog István kistelepülési polgármesterek bérrendezését célzó javaslatát is leszavazták, pedig azt a bizottság ellenzéki tagjai támogatták.

Világos ugyanakkor, mi áll a látszólag érthetetlen döntés mögött: a Fidesz azért nem támogatja a saját képviselője által tisztességesen kidolgozott és benyújtott indítványt, mert elhatározták, hogy a bérük rendezése helyett kiszolgáltatják a kistelepülési polgármestereket a Fidesz-kormánynak.

Papcsák Ferenc és társai már be is terjesztették a maguk javaslatát, amely szerint a fizetésük rendezése helyett a jövőben közvetlenül a belügyminisztertől kapott hálapénz járna a kistelepülési polgármestereknek.

Az MSZP továbbra is a kistelepülési polgármesterek fizetésének rendezését követeli, különben a falvak működése ellehetetlenül. Az MSZP ugyanakkor botrányosnak tartja és elutasítja a Papcsák-féle javaslatot, amellyel a Fidesz kilóra akarja megvenni a kistelepülési polgármestereket!

Bárándy Gergely,
a Törvényalkotási bizottság alelnöke

Teleki László,
az Igazságügyi bizottság tagja