mszp.hu | Belföld
2022. szeptember 02. 14:18

A Fidesznél nem Németh Szilárd a szakmai mélypont!

Korábban számos alkalommal kritizáltam Németh Szilárd "energia áremelésért" felelős kormánybiztos szakpolitikai képzetlenségét, felkészületlenségét. (Talán nem is alaptalanul.)

Azt gondoltam, ennél nincs lejjebb.

Aztán megkaptam az energiaügyekért felelős minisztérium válaszát, és kiderült, hogy mégis van.

Választói megkeresések alapján ugyanis jeleztem azt a problémát, hogy a palackos PB-gázt használók százezreit sújtja, hogy a szolgáltatók a hatósági áras 11,5 kg-os palackok helyett kisebb kiszerelésű, nem hatósági áras - ezért lényegesen drágább - palackok megvásárlására "kényszerítették" a fogyasztókat.

Azt kérdeztem, hogy miért hagyja a kormány, hogy "csomagolási trükközéssel" megkerüljék a szolgáltatók a hatósági árazásra vonatkozó jogalkotói szándékot?

Az Orbán-kormány válasza:

"A 11,5 kg-os palackozott PB-gáz a földgázellátásról szóló törvény alapján a hatósági árszabályozás hatálya alá tartozó termék."

Igen! Éppen ez a probléma, hogy csak a 11,5 kg-os kiszerelés! Erre irányult a kérdésem is. Ezt mindenki tudja, lassan 9 éve így van.

Ezek szerint a kormányban nem értették meg a problémát, pedig az Németh Szilárdnak is sikerült, hiszen a Századvég Közéleti Tudásközpont Rezsikonferenciáján fél éve jelezte, hogy hamarosan benyújt egy olyan javaslatot, amellyel bezárja ezt a jogi kiskaput. (Erre azonban nem került sor.)

Éppen ezért kezdeményeztem, hogy kiszereléstől függetlenül minden palackos PB-gáz kerüljön hatósági árszabályozás alá!

A törvényjavaslatom az Országgyűlés előtt van. A fideszes képviselőknek már csak megérteniük és támogatniuk kellene.

Németh Szilárd talán segít majd nekik ebben...

Nehéz búcsú

2022-10-02 10:21