mszp.hu | Belföld
2020. február 18. 23:24

A Fideszt még mindig nem érdekli az áldozatok sorsa

A Fideszt még mindig nem érdekli az áldozatok sorsa
Az Igazságügyi bizottság mai ülésén a Fidesz ismét leszavazta az Isztambuli Egyezmény ratifikálására benyújtott javaslatunkat.
Pedig a családon belüli erőszak az egyik legsúlyosabb tásdalami probléma. Olyan méreteket ölt a bántalmazott emberek és a halálesetek száma, amely azonnali és rendszerszintű megoldást igényel. Sajnos a kormányt teljesen hidegen hagyja az érintettek sorsa. Először tagadta, relativizálta, majd a nyilvánosságra került esetek miatt látszatmegoldásokkal és propagandavideóval kívánta azt mutatni, mintha érdekelné, hogy mi történik erőszakot ért embertársainkkal. 
 
Azzal, hogy a Fidesz-KDNP ma újra leszavazta az általunk ratifikálásra közösen beadott Isztambuli Egyezményt, beismerte, hogy újra az erőszakot elkövetők oldalára állt. Az egyezmény ratifikálása és végrehajtása véleményünk szerint a leghatékonyabban tudná kezelni a problémát, megelőzni a haláleseteket, és érzékenyíteni a hivatalos szerveket. A Fidesz képtelen beismerni, ha téved, képtelen tekintettel lenni arra, hány ember élete forog kockán nap, mint nap.
 
De mi, az ellenzéki összefogás képviselőnői nem fogjuk feladni, hogy megmentsük embertársainkat a szenvedéstől és a haláltól, ezért újra és újra be fogjuk nyújtani az Isztambuli Egyezményt ratifikálásra. Addig is biztatjuk a köztársaságpárti önkormányzatokat, hogy erejükhöz és lehetőségeikhez mérten segítsék az áldozatokat. Közösen mindent megteszünk annak érdekében, hogy 2022-ben egy kormányváltás esetén valódi és rendszerszintű megoldások szülessenek Magyarországon a családon belüli erőszak megelőzésére és felszámolására.
 
Bangóné Borbély Ildikó
Bősz Anett
Demeter Márta
Gurmai Zita
Hohn Krisztina
Kunhalmi Ágnes
Potocskáné Kőrösi Anita
Schmuck Erzsébet
Szabó Tímea
Szél Bernadett
Vadai Ágnes
Varga-Damm Andrea