mszp.hu
2017. szeptember 06. 13:52

A Fideszt nem érdekli a XV. kerület

A XV. kerületi Fideszt és a kerület országgyűlési képviselőjét, László Tamást nem érdekli az ott élő emberek sorsa. Nem érdeklik őket azok az óvónők, dajkák, konyhások, karbantartók és a többi közalkalmazott, akiktől most 60 ezer forint bérkiegészítést vesznek el.

Összesen 1200 önkormányzati költségvetési szervnél dogozó munkavállalóról van szó. Pedig a bérkiegészítéshez szükséges 70 millió forintot az Államkincstár biztosítja. A fideszes képviselőknek csak be kellene menniük a testületi ülésekre és elfogadni az erről szóló előterjesztést – de ők még erre sem képesek.

A Fidesznek csak a lopás a fontos. Ezért harcoltak a kerületben a 30-40 százalékkal megemelt árú fejlesztésekért, ezért fenyegetik és zsarolják a polgármestert, és ezért akarják ellehetetleníteni az önkormányzat működését. Félnek, hogy elveszítik a hatalmukat.

Megértjük ezt a félelmet, mert hamarosan eljön a változás. Akkor majd kiderül, hogy a fejlesztési tervekre elköltött sok millió forint csak addig volt fontos, amíg a tervező cégeket kifizették. Kiderül, hogy hová lett az a 320 millió forint, amit a László Tamás által vezetett alapítvány nem a támogatói célnak megfelelően használt fel. Ezekben az ügyekben egyébként az MSZP feljelentést is tett.

Felszólítjuk a Fideszt, hogy fejezzék be a kerület elleni tevékenységüket és a következő időszakban a kerületben élő emberek érdekeit figyelembe véve végezzék munkájukat!

Tóth Imre
az MSZP XV. kerületi önkormányzati képviselője