2011. szeptember 30. 13:05

A Fideszt nem érdekli, milyen kárt okoz a nemzetnek

A Fidesz újabb példáját adja annak, hogy mennyire ”tesz” a közösségi érdekekre és értékre, legyen az európai, vagy nemzeti. Tegnap Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője közölte a nemzettel, hogy nagy ívben ”nemérdekli”, mit mond az európai közösség, ők akkor is folytatják a távközlési adó beszedését és nem hajlandók eltörölni azt. Orbáni ideával érvelve: megvédenek a jogászok, oszt jó napot! Csak az a gond, hogy ha mégse, akkor megint a dolgozó polgároknak kell megfizetnie Orbán Viktor kontárságát és gátlástalan arroganciáját, nem beszélve a szövetségeseinkkel egyre romló viszony miatti esélyvesztéseinkről.

Orbán Viktor háborúja ma már mindenkire kiterjed: háborúzik az EU-val, az USA-val, a magyar dolgozókkal, a közgazdászokkal, a munkavállalókkal, a rendvédelmisekkel, a szakszervezetekkel, a civilekkel, a nyugdíjasokkal, a fiatalokkal…, miközben az ország egyre rémisztőbb életminőségi mélységeket kénytelen megélni.

A különadókról már a bevezetésük pillanatában tudni lehetett, hogy megbuknak – ahogy lassan az Orbán-kormány minden intézkedése –, de a miniszterelnök ragaszkodott, és sajnos még mindig ragaszkodik saját őrültségéhez. Az egy cseppet sem érdekli, hogy ezzel a magyar gazdaságot, a magyar nemzetközi kapcsolatokat és ezzel közvetve a magyar nemzet minden egyes tagját sújtja.

Az MSZP felszólítja a kormányt, hogy ne rontsa tovább nemzetközi kapcsolatainkat és haladéktalanul vonja vissza a különadót, melyet – a Fidesz szokásához híven – az átlagemberekkel fizettetnek meg.

Tukacs István,
országgyűlési képviselő