mszp.hu | Belföld
2019. december 16. 15:17

A Fideszt továbbra is csak a saját luxusa érdekli, miközben rengetegen próbálnak megélni havi 66 ezer forintból

"Mi leszünk az a párt, ami elmondhatja magáról, hogy felszámolta a szegénységet Magyarországon." – Orbán Viktor, 2019 szeptember 29., Fidesz kongresszus.

Ezzel szemben a valóság pedig az, a KSH adatai alapján, hogy egyre nagyobb ütemben mélyül a szegénység hazánkban, egyre többen kénytelenek valahogyan megélni havi 66 ezer forintból, és a nehéz helyzetben lévőknek már szinte esélyük sincs egy jobb életre.

Az Orbán-kormány 10 éve soha nem látott mértékben nőtt a mélyszegénységben élő nyugdíjasok és családok száma, miközben a miniszterelnök és baráti köre elképesztő vagyonokra tettek szert. A Fidesz csak a tehetőseknek kedvez, és nem támogat semmit, ami a szegénység felszámolását szolgálná.

Az MSZP szerint a segítségre szoruló családok és nyugdíjasok terheit minden eszközzel csökkenteni kell. Meg kell emelni a családi pótlékot, a nyugdíjemelésnél vegyék figyelembe a fizetések növekedését, a megszüntetett szociális juttatásokat újból be kell vezetni annak érdekében, hogy ne süllyedjenek még többen mélyszegénységbe a Fidesz miatt.

MSZP

Bővebb információ: Korózs Lajos, a Népjóléti bizottság elnöke