Belföld | Orbán levél munkanélküliség
2013. március 04. 17:14

A foglalkoztatás sem javul a kihelyezett kormányülést követően

Halmi József megyei alelnök folytatva dr. Veres János megyei elnök vásárosnaményi kihelyezett kormányülés értékelését, tájékoztatta a sajtó nyilvánosságát, hogy a megye oktatási helyzetén túl sajnos a munkanélküliség kérdéskörének kezelése is kimaradt a kormányülés napirendjeiből.

Nem adott a kihelyezett kormányülés semmit – jelentette ki.

Egyetlen egy nagy sikerpropagandát hallunk a kiemelt vállalkozói övezet megteremtéséről. Czomba urat ha álmából felébresztik, akkor is ezt mondja, de hogy konkrétan ez mit fog jelenteni? Szerintem semmit – mondta a politikus.

Mi többet vártunk!  Mi azt vártuk, hogy javulni fog a munkanélküliek helyzete a megyében. Nem hogy a megyében nem javult, az országban sem. Ezt csak az emberek és az ellenzéki politikusok látják így, a kormány azt látja, hogy minden rendben van, sajnos.

A tények viszont azok, hogy nincs több munkahely, és az embereknek nap mint nap rosszabb az élethelyzete.

Bízom benne, hogy miniszterelnök úr jól érezte magát az úton, azon az autópályán, amit a szocialista kormány támogatásával építettek meg. Bízom benne, büszke volt azokra a megyebeli szocialista politikusokra, akik ezt kezdeményezték és végigvitték. Remélem a vásárosnaményi hídon is büszke volt rájuk, amiről Czomba úr biztos elmondta, hogy ez is Gazda Lászlónak, dr. Legény Zsoltnak, dr. Veres Jánosnak és Szép Bélának köszönhetően valósult meg – folytatta.

Nem mondták el a kormánypárti politikusok a miniszterelnöknek, hogy milyen rossz a helyzet a megyében a munkanélküliség terén, mert a Start munkaprogram, amit tavaly letárgyaltattak, majd utána visszavonták, majd újra bevezették, még a mai napig sem indult el. Miközben be vannak nyújtva a pályázatok, be vannak nyújtva a nevek. Ez nem a Munkaügyi Központok, hanem a kormányzat hibája  – mondta Halmi József.

Elmondták a kormányülésen vajon a miniszterelnök úrnak, hogy 47000 forintból nem tudnak megélni az emberek? Bár átlagosan 40000 forintból élnek naponta azok, akik elmondhatták volna, hogy havi 47000 forintból nem lehet megélni. Szemfényvesztés és hazugság volt ez a kihelyezett kormányülés, újra  – folytatta.

Közben éheznek az emberek, nem tudják a gyógyszert kiváltani és a postaládánkba találjuk Orbán Viktor újabb levelét, ami elsőbbséggel van feladva, drága levél lehetett egy színes fényképpel, jellemezte a politikus - amelyben elmondja, hogy milyen jó dolgot tettek ők, hogy „az Ön településének az adósságát kiváltották”.  Azt nem mondja, hogy az adósság azért volt, mert a Fidesz-kormány alulfinanszírozta az önkormányzatokat. Minden kormány alulfinanszírozta az önkormányzatokat. Így a kormánynak kötelessége volt konszolidálni.  Nagy dolgot nem tettek, ezt bármelyik kormány megtette.

Halmi József reagálva a miniszterelnök újabb levelére, közölte a sajtó nyilvánosságával:Egy dolgot elfelejtett Orbán Viktor, én nem adtam a nevemet ahhoz, hogy az ő színes fényképe mellett megjelenjen!  - így le is tépte azt a fénykép mellől.  Ő nem az én miniszterelnököm, mert hazug ember, engem ne képviseljen – folytatta.  

Ez a levél is hazugságokat tartalmaz, és felháborítónak tartom. Erre van pénze a kormánynak, de nincs munkahelyteremtésre, nincs közmunkára, nincsen a rokkantnyugdíjasokra, nincs a köztisztviselőkre.  Ne velünk levelezzen a miniszterelnök, küldjön a feleségének szerelmes levelet! – mondta a képviselő zárszóként pénteki sajtótájékoztatóján.