mszp.hu | Belföld | köztisztaság
2016. szeptember 14. 14:49

A főpolgármester ne a Fidesz, hanem a budapestiek érdekeit képviselje!

A főpolgármester ne a Fidesz, hanem a budapestiek érdekeit képviselje!
Tisztelt Főpolgármester Úr!

Amint arra már augusztusban is felhívtuk a figyelmet: a Budapesten eluralkodott áldatlan állapotok komoly közegészségügyi kockázatot jelentenek az itt élő és a fővárosba látogató emberek számára, ezért a főváros azonnali rendkívüli takarítására van szükség. Felhívásunk ellenére azóta sem történt semmi, erre azonban nem magyarázat az, hogy Budapest vezetése a többszöri figyelmeztetés ellenére sem képes alapvető feladatokat elvégezni. Pedig a helyzet azóta sem javult, sőt napról napra romlik.

Önnek is tudnia kellene, a főváros takarításához szükséges pénzből szemmel láthatóan több milliárd forint hiányzik, és a helyzet még rosszabb lesz, ha a hulladékgazdálkodás államosításával a kormány további 10 milliárdot vesz el a budapestiektől. Az a kétmilliárd forint is sok, amit Ön önként ajánlott fel a kormánynak, hiszen ez is az a pénz, amelyből a főváros mindeddig a várost takarította, illetve takaríthatná.

Éppen ezért ismételten felszólítjuk Önt, hogy a kormánnyal való tárgyalások során ne a Fidesz, hanem a budapestiek érdekeit képviselje! Az elfogadhatatlan állapotok felszámolásának érdekében pedig azonnali hatállyal rendelje el a főváros rendkívüli takarítását!
Üdvözlettel:

Horváth Csaba
a Fővárosi Közgyűlés MSZP-s képviselői nevében
 

Kapcsolódó párttagok