A főváros nem levelező tagozat!

Tarlós István fideszes főpolgármester nyílt levélben utasította Vitézy Dávid BKK-vezérigazgatót a fővárosi közlekedés átalakítására. Ez mindent elárul a főváros fideszes vezetéséről, a felnőtt, felelősséget viselő emberek világában már nem szokás az óvodás egymásra mutogatás.

A főpolgármester által sorolt közlekedési problémák ugyanis nem véletlenül keletkeztek, ezek a Fidesz városvezetésének következményei.

Az MSZP megoldási javaslatai a közelmúltban több alkalommal segítettek feloldani olyan káoszt, amelyet a városvezetés okozott, például a budaörsi buszsáv, a Hűvösvölgyi úti buszsávsáv, vagy épp a Róbert Károly körút beszűkítése révén. Ez azonban nem csökkenti a káoszt okozók felelősségét.

Tarlós nyílt levele a fideszes városvezetés bizonyítványa. Amit fejlesztés címén ma látunk, az üres ötletelés, itt-ott rossz ütemben elkezdett beavatkozások, közösségi közlekedők és autósok egymásnak ugrasztása, végső soron káosz.

3 év sodródása után itt lenne végre az ideje, hogy a főpolgármester ne levelezgessen, hanem felelős döntéseket hozzon. Hogy vezetőként viselkedjen, és azt tegye, amire megválasztották.

Egy éven belül új időszak kezdődik Budapest életében. Budapest új vezetése 2014 után fel fogja számolni a káoszt, helyette élhető, normális, alkalmazkodó közlekedési rendszert és szabályzást teremtünk.

Horváth Csaba,
fővárosi frakcióvezető