A gazdagok kormánya továbbra is a szegények ellen

Hiába harsogja a Fidesz és hűséges médiahada, hogy a kormány jobban teljesít, az emberek pedig jobban élnek, mint korábban, a tényeken ez nem változtat. Az emberek nagy többsége igazságtalanságok sorát szenvedi el és rosszabbul él, mint három éve. A szocialista kormányok pedig kivétel nélkül jobban teljesítettek, és jobban kezelték a válságot, mint a Fidesz.

A szocialista kormányok idején nem fordult elő, hogy a minimálbérért foglalkoztatottak az évnek közel a felét az államnak dolgozzák le. 2010 előtt arra sem volt példa, hogy a boltban megvásárolt élelmiszerek árának közel 30 százaléka az állam zsebébe vándorolt. De példátlan az is, hogy az elmúlt három évben gyakorlatilag minden intézkedésüket, - köztük az állítólagos rezsicsökkentést is - úgy hozták meg, hogy azzal a gazdagok járjanak a legjobban.

A jól kereső családok mellett a fideszes oligarchákat is milliárdokkal támogató Orbán-kormány döntései továbbra is azokat az alacsonyabb jövedelmű rétegeket sújtják igazán, akik a legkevésbé sem tehetnek a Fidesz gazdasági és társadalmi ámokfutásáról. Az MSZP a gazdaság rendbetételét, a társadalmi igazságtalanságok csökkentését célzó programja a szocialista párt hivatalos honlapján bárki számára elérhető. Az MSZP célja, hogy a Fidesz-kormány igazságtalanságaival elégedetlen emberek 2014 után a mainál kiszámíthatóbban és jobban éljenek.

Gúr Nándor,
a Foglalkoztatási bizottság elnöke,
az MSZP alelnöke